muziekvereniging wieringerwaard

Vereniging

Onze vereniging bestaat sinds 1959 en heeft ongeveer 60 voornamelijk jonge leden. Naast het grote orkest met 32 leden heeft de vereniging ook een opleidingsorkest met 20 leden, dat door dezelfde dirigent wordt geleid: Michiel Drijver, en een muziekschool waar zo’n 45 kinderen en volwassenen muziekles krijgen. Het doel van onze vereniging is om samen muziek te maken met een gezellige groep mensen. 

Algemeen

De kracht van Samen Spelen. Dit motto is van toepassing op muziekvereniging Wieringerwaard. Samenkomen, gezelligheid en presteren op niveau.

Naast onze wekelijkse repetitie (het hele jaar, met uitzondering van de kerstvakantie en de maanden juli en augustus) verzorgt de vereniging een paar keer per jaar een concert. Daarnaast doen we mee aan verschillende evenementen en festivals, gaan we om het jaar een weekend weg en houden we onze jaarlijkse barbecue aan het begin van het seizoen. 

Informatie lidmaatschap

Als u mee wilt spelen bij één van de orkesten of muzieklessen wilt volgen, wordt u lid van de muziekvereniging.

Activiteiten
Leden van de vereniging doen mee aan activiteiten om de kosten laag te houden. De activiteiten zijn bijvoorbeeld: tulpenactie, boekenmarkt, rommelmarkt, oud papier ophalen. Van de leden wordt ook verwacht dat ze helpen bij het klaarzetten bij concerten, het opruimen en schoonmaken van de oefenlocaties. Ook zijn er wisselende bardiensten voor leden van het GrootOrkest.

Commissies
De muziekvereniging heeft een aantal commissies voor het organiseren van concerten, activiteiten, PR etc. Als lid ben je van harte welkom om deel te nemen aan een of meerdere commissies.

Muziekschool
Als u muziekles wilt volgen, wordt u lid van de muziekvereniging. Per jaar zijn er 35 lesweken. De blaasinstrumenten zijn te huur via de vereniging (indien voorradig). Alle algemene voorwaarden van de muziekschool zijn opgenomen in de pdf lesreglement. 

Kosten
De tarieven voor het lidmaatschap en de muzieklessen zijn opgenomen in de pdf tarieven.

Voorwaarden en statuten
De voorwaarden van de vereniging zijn opgenomen in de pdf huishoudelijk reglement.
De statuten van de vereniging zijn opgenomen in de pdf statuten.

Privacy
Het privacy beleid is opgenomen in de pdf privacy.

Bestuur

Voorzitter: Arthur van Leuven
Penningmeester: Nick Sterkman
Secretaris: Meike Wilms
Bestuurslid, Orkestzaken: Lotte Smit
Bestuurslid, Muziekschool: Meike Wilms
Bestuurslid, Algemeen;
 Judith Blaauboer, Yori van den Berg, Jette Wilms

Vrijwilligers

Onmisbaar voor de vereniging.

Onze vereniging heeft heel veel vrijwilligers die ons helpen met diverse activiteiten, zoals helpen bij de rommelmarkt en de boekenmarkt, koffie zetten tijdens de repetities, schoonmaken van het clubgebouw, assisteren tijdens de concerten enzovoort. Wilt u vrijwilliger worden bij onze vereniging, meld u dan aan!

Vriend, vriend+, sponsor

Steun onze vereniging en wordt Vriend. Vrienden ontvangen tweemaal per jaar een (digitaal) Vrienden- bulletin met informatie over alle aspecten van de vereniging en wat daar speelt.  Ook hebben Vrienden voorrang op de kaartverkoop van de concerten.

Wordt u Vriend+ van onze vereniging, dan wordt u ook één keer per jaar uitgenodigd voor een vriendenavond. 

Als u wilt sponsoren, neem dan contact op met de PR commissie, via tabblad media.

Historie

Muziekvereniging Wieringerwaard is in 1959 opgericht als drumband. Later werd ook een blazersgroep toegevoegd. Naarmate de jaren verstreken groeide de vereniging en ontwikkelde zich tot een drumfanfarekorps. Later ging alleen de drumband nog de straat op. Het fanfareorkest beperkte zich tot binnen optredens.

De drumband kampte aan het eind van de jaren negentig met een terugloop van leden. Hierdoor werd in 1999 een samenwerking met muziekvereniging Creona aangegaan waarin onze drumbandafdeling is opgegaan. Na twee jaar raakte echter ook deze samenwerking ten einde en zijn de drumbandactiviteiten helemaal gestaakt.

Momenteel heeft Muziekvereniging Wieringerwaard twee fanfare orkesten en een eigen muziekschool. 

Opgeven als Vriend of Vriend+
  Vriend (minimaal €5,-)Vriend+ (minimaal €20,-)


  weet nietjanee


  Opgeven als Vrijwilliger

   Onze vereniging heeft heel veel vrijwilligers die ons helpen met diverse activiteiten, zoals helpen bij de rommelmarkt en de boekenmarkt, koffie zetten tijdens de repetities, assisteren tijdens de concerten enzovoort. Wilt u ook vrijwilliger worden bij onze vereniging, meld u dan aan via onderstaand formulier.   geen voorkeurhelpen bij de boekenmarkthelpen bij de rommelmarktkoffie zetten tijdens de repetities op vrijdagavondhelpen bij concertenhelpen met oud papier ophalenschoonmaken


   weet nietjanee


   weet nietjanee