Onze vereniging heeft een eigen muziekschool waar muziekles voor allerlei muziekinstrumenten gegeven wordt. De muzieklessen zijn voor alle leeftijden. Maak kennis met muziekles door het nemen van een proefles. Coördinator van de muziekschool is Meike Wilms.

Muziekles

 

 • Slagwerk / Percussie
 • Saxofoon (sopraan, alt, tenor en bariton)
 • Trompet / Bugel / Hoorn / Bariton / Euphonium / Trombone / Bas  (Koper)

Lesdagen en tijden

Saxofoon Wilma Beers
Donderdag 19:15 – 20:00

Koper Petra Elbertsen
Dinsdag 16:00 – 20:00

Slagwerk Yori van den Berg 
Donderdag 16:15 – 19:45

Lesinfo

Als je muziekles gaat volgen, word je lid van de muziekvereniging. Informatie over het lidmaatschap vind je bij het tabblad “vereniging/informatie lidmaatschap”.  De leskosten staan in dit document.

Er zijn verschillende lesvormen:

 • Individuele les, één keer per week 20 of 30 minuten, 35 lessen per seizoen.
 • Individuele les, één keer per twee weken 20 of 30 minuten, 18 lessen per seizoen.
 • Groepsles, wekelijks 30/45/60 minuten voor 2/3/4 leerlingen, 35 lessen per seizoen.
 • Groepsles blokfluit, één keer per week 30 minuten voor 5 leerlingen, 35 lessen per seizoen. 

Spelen met muziek- AMV les

Algemene Muzikale Vorming.  In 8 lessen maakt de leerling spelenderwijs kennis met muziek. We spelen op verschillende instrumenten, leren noten lezen, zingen en bewegen en doen vooral veel muziekspelletjes. 

Muziekimpuls

Muziekimpuls is een project van basisschool de Tweewegen in samenwerking met de muziekvereniging.

De kinderen en leerkrachten van groep 3 t/m 8 krijgen muziekles van een externe muziekdocent. 

Daarnaast krijgen de leerlingen in groep 6 instrumentale lessen en orkestlessen (Talentenorkest) van docenten koper, slagwerk en hout (saxofoon) vanuit de Muziekvereniging. Gedurende het schooljaar wordt toegewerkt naar een muzikale presentatie/voorstelling aan het einde van het schooljaar.

De leerlingen kunnen, na de muziekimpuls, muziekles nemen bij de vereniging.

Optreden op het Waerts Muziekpodium

Aan het het eind van het muzikale seizoen is er speciaal voor leerlingen van de muziekschool een open podium waar je kan laten horen wat je afgelopen jaar geleerd hebt op muziekles. Familie leden en vrienden zijn welkom om te komen kijken.

Meespelen in het OpleidingsOrkest

Als je een jaar muzieklessen hebt gevolgd, mag je meespelen met het OpleidingsOrkest. Dit orkest oefent op vrijdagavond van 19:00 tot 20:00.

Opleiden naar het Hafabra examen

Het HaFaBra-examen is een examen voor muziekleerlingen van harmonie, fanfare & brassband (afgekort als HaFaBra). Het examen is opgedeeld in de gradaties A, B, C en D. De examens bestaan uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. De theorielessen kunnen gevolgd worden bij onze muziekschool. De kosten voor de theorielessen betaalt de vereniging. De examen-kandidaat dient zelf zorg te dragen voor de examenkosten. Aanmelden voor het examen kan via je muziekdocent. Kijk voor een overzicht van de examendata en de kosten voor het praktijkexamen, op de website van de Muziekorganisatie Noord-Holland en Utrecht

Opgeven voor muziekles, proefles, amv

Informatie over het lidmaatschap vindt u onder het tabblad “vereniging”. Als u muziekles volgt, wordt u lid van de vereniging. Voor het volgen van AMV lessen geldt dit niet.  les op een muziekinstrumentAMV lesAMV les vervolg


  BugelTrompetHoornBariton/EuphoniumEs-BasBes-BasTromboneSopraansaxofoonAltsaxofoonTenorsaxofoonBaritonsaxofoonSlagwerkPercussie


  janeen.v.t.


  janeen.v.t


  Individueel 20 min per weekIndividueel 30 min per weekIndividueel 20 min les om de weekIndividueel 30 min les om de weekGroepsles (in overleg)AMV lesorkestles