Leden muziekvereniging Wieringerwaard treffen elkaar tijdens online quiz

19-1-2021

WIERINGERWAARD – Afgelopen vrijdag kon door de corona-maatregelen de wekelijkse repetitie van de muziekvereniging Wieringerwaard helaas niet plaatsvinden. De repetities liggen al enkele weken stil en er is nog geen vooruitzicht wanneer dit weer mogelijk is.

Om elkaar weer eens live te zien werd door Tina Drijver een online quiz voor alle leden georganiseerd. De leden van het opleidingsorkest en het groot orkest konden op deze wijze met elkaar ‘de strijd’ aangaan. Er werden specifieke vragen over de vereniging gesteld zoals, welke kleding droeg zangeres Leoni Phillippo tijdens ons Jubileumconcert in 2019. Opvallend veel deelnemers wisten zich dit nog goed te herinneren. Het juiste antwoord dat op de vraag hoeveel concerten de vereniging in 2020 had gegeven, moest helaas nul zijn. Dit treurige antwoord zette iedereen weer even in de realiteit van vandaag.

Voor de altijd actieve en organiserende vereniging is de noodzakelijke lockdown een echte domper en nul concerten in meer dan een jaar tijd, is in de ruim 60-jarige geschiedenis van de vereniging nog niet voorgekomen.

In december werden in de week voor kerst wel heel korte “mini-mini-concertjes” gegeven door twee leden in diverse voortuinen van inwoners van Wieringerwaard. Die mochten met twee kerstliedjes niet echt de naam Concert hebben. Vooral niet in vergelijking met de altijd groots opgezette thema-concerten. Uit de reacties van bewoners bleken deze enkele minuten durende concertjes zeer gewaardeerd te worden

De organisatie-commissies van de vereniging blijven positief en willen nog meer activiteiten organiseren waarbij leden en niet-leden bij betrokken zijn.

Zodra de repetities kunnen aanvangen zal er weer elke vrijdagavond bij elkaar gekomen worden. Mensen die interesse hebben om mee te doen zijn altijd welkom.

Dit artikel is overgenomen van de site Hollands Kroon Actueel.

Reacties zijn gesloten.